ansamblu casa de cultura a sindicatelor pitesti

Corala barbateasca „D.G. Kiriac”

Corala „D.G. Kiriac” a fost fondata in anul 1955 cu intentia de a recupera prin cantece valoarea prieteniei, si bucuria de celebrare a vietii, naturii, spiritualitatii, dragostei si umanitatii. A fost condusa, din momentul infiintarii, timp de 44 de ani de Emanoil Popescu, renumit profesor si dirijor. In anul 1999, prin retragerea maestrului Emanoil Popescu, conducerea coralei a fost preluata de dirijorul George Paraschivescu care a continuat cu succes traditia inceputa de inaintasul sau.

 

In decursul anilor, Corala „D.G. Kiriac” a concertat in cele mai importante orase din tara si a participat la mai multe festivaluri corale internationale in Franta, Italia, Rusia, Ungaria, Germania, Cehia, Bulgaria, Spania, Portugalia, Iugoslavia si Grecia unde a obtinut importante premii si s-a bucurat de o buna apreciere, din partea membrilor juriilor si a marilor muzicieni prezenti la aceste festivaluri.

 

Membrii coralei au profesii diferite: medici, preoti, ingineri, profesori, juristi, muncitori, la care s-a adaugat un numar mare de elevi si studenti.

Repertoriul Coralei „D.G.Kiriac” cuprinde piese religioase, pise de inspiratie folclorica, si din repertoriul universal.

Din anul 1990 Corala „D.G. Kiriac” isi desfasoara activitatea la Casa de Cultura a Sindicatelor Pitesti.

 

La data de 22 noiembrie 2010, Corala „D.G. Kiriac” a aniversat 55 de ani de activitate neintrerupta, un moment de maxima importanta. Casa de Cultura a Sindicatelor Pitesti a organizat un eveniment extraordinar pentru concertul aniversar din data de 3 decembrie 2010, invitand artisti de seama din Romania si contribuind la editarea celor 2 CD-uri cu muzica interpretata de Corala.

 

Prin concertele sustinute, atat in tara cat si in strainatate, Corala „D.G. Kiriac” a demostrat ca este un bun mesager si ambasador al cantecului romanesc.

Galerie Corala barbateasca "D.G. Kiriac"