ansamblu casa de cultura a sindicatelor pitesti

Chirita in carnaval

Luni, 2 octombrie

19:30

Umor, inteligenta si mult amuzament!


Maia Morgenstern si Marius Bodochi intr-un regal actoricesc de mare clasa.

Spectacolul este realizat dupa textele lui Vasile Alecsandri, scriitor cu un spirit boem, elegant, una dintre cele mai pregnante personalitati romanesti.

Comediile lui Alecsandri sunt structurate in jurul unui caracter, iar cel mai cunoscut presonaj al operei sale este Chirita Barzoi.


Chirita interpretata de Maia Morgenstern este presarata cu fantezie, umor, satira si mult entuziasm, o ,,pretioasa ridicola” din epoca imediat urmatoare evenimentelor de la 1848.

Spectactorii vor redescoperi genialitatea si actualitatea operei lui Alecsandri precum si personajele sale neaose, ale caror „apucaturi” nu le sunt catusi de putin straine, chiar daca limbajul... a mai evoluat. Astfel, printre alte personaje savuroase, ne vom intalni cu politicianul „clevetici”, „Mama Anghelusa”,,Ion Papusarul”.

Marius Bodochi  infatiseaza mai multe personaje cu tipologii diferite, de la hazliu la grotesc , obtinand un puternic efect comic prin jocuri de cuvinte si glume cu haz. Amestecul de moldoveneasca grecizata, jargon franco-roman, tabieturi patriarhale si inovatii de lux occidental, dau un tablou inedit, incantator chiar si pentru publicul de azi. Insotiti de muzica  din acea epoca, actorii ne fac sa realizam cat de realist si absurd, viu si magic este Alecsandri.


,,Chirita in carnaval” este un spectacol nascut din harul si energiile unor oameni care cred in Teatru ca forma de viata si de vietuire.


Un spectacol recomandat de Spectacular Events!

record.img_show.title
Spectacol anulat