ansamblu casa de cultura a sindicatelor pitesti

3 Tenori italieni

“In luna femeii”

Joi, 14.03.2024

20:00

Ce poate fi mai potrivit in cea mai frumoasa luna a anului, cand ghioceii mijesc, si natura incepe sa prinda viata, decat o calatorie muzicala in “Bella Italia” pe ritmurile canzonetelor napoletane si a celor mai celebre arii din operele italiene, dar si cu gandul la tarmurile marilor ce scalda “patria muzicii”, cea Adriatica pe de-o parte si Mediterana, Tireniana si Ligurica pe de alta! Iar toate acestea se intampla in luna in care sarbatorim FEMEIA - mama, sotia, iubita.

Si cine ar putea fi mai nimerit sa ne poarte in aceasta poveste muzicala de ziua femeii, daca nu cei trei tenori italieni care au crescut ascultand si cantand de mici aceste canzonete si arii celebre? Cine le-ar simti, le-ar trai si le-ar canta mai bine decat ei?


Tocmai de aceea ne-am gandit ca arii celebre precum “Nessun dorma”, “La donna e mobile” sau canzonete ca:

„Mamma”, “O sole mio”, “Santa Lucia”, “Funiculi, Funicula” sau “Caruso”, ca sa amintim doar cateva dintre cele pe care le veti asculta, va vor face sa pasiti optimisti in primavara ce va veni!

Spectacolul “3 Tenori Italieni” este un omagiu adus marilor tenori José Carreras, Plácido Domingo si Luciano Pavarotti, trei artisti legendari care au cucerit intreaga lume cu vocile si interpretarile lor, iar vocile exceptionale ale celor 3 tenori invitati, Federico Veltri, Fabio Serani si Angelo Forte, voci in cel mai pur stil al belcanto-ului Italian, vor reaminti publicului de frumoasele voci ale celor care au fondat acest concept.

Ceilalti invitati care vor desavarsi evenimentul nostru, nu vor fi mai prejos! Opera din Roma, Teatrul Scala din Milano, Teatrul Regio din Parma sau Mozarteum din Salzburg sunt teatrele de opera de unde vin ceilalti invitati speciali, baritoni si soprane celebre care vor incerca sa tina piept celor 3 tenori italieni!


Spectacolul va fi unul interactiv, conducerea muzicala fiind asigurata, dupa modelul lui Johann Strauss sau, mai nou, a lui André Rieu, “cu vioara in mana”, de tanarul dirijor si solist violinist Bogdan Costache, un nume deja cunoscut in toate filarmonicile si teatrele de opera din Europa. El va dirija celebra ORCHESTRA DI TEATRO D’OPERA ITALIANA si ORCHESTRA OPEREI VOX, facilitandu-va din nou intalnirea cu celebri artisti instrumentisti din Europa si din lume!

Publicul va fredona celebrele refrene ale canzonetelor, alaturi de frumoasele noastre coriste si vor tine ritmul alaturi de balerinii nostri, asa incat toata lumea sa vibreze si sa traiasca arta la superlativ!

Cautati inca cadoul pentru persoana iubita sau pentru cea care v-a dat viata? O invitatie la un asemenea spectacol ar putea fi cel mai nimerit cadou!


Nu ajungeti in viitorul apropiat in salile marilor teatre de opera din Italia, sa ascultati voci frumoase de tenori celebri italieni, in cel mai pur stil al belcanto-ului Italian? Aveti sansa sa o faceti in orasul dumneavoastra! Vor veni ei la noi! “IN LUNA FEMEII”!

record.img_show.title